Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Προσπάθεια Π.Ε. Πέλλας να αυξηθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς την Ταϊπέι.


Ροδάκινα, βερίκοκα, κομπόστες και κατεψυγμένα κομμάτια κεράσια για την κατασκευή γλυκών, είναι τα προϊόντα του νομού Πέλλας που έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μία θέση στα ράφια των καταστημάτων της μακρινής Ταϊπέι.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο όγκος των εξαγόμενων προϊόντων από την Ελλάδα προς την πρωτεύουσα της Ταϊβάν έχει αυξηθεί, ωστόσο στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είναι να προωθήσει περαιτέρω τα τοπικά αγαθά, ενισχύοντας έτσι την οικονομία της περιοχής εν μέσω κρίσης. Αναζητώντας οικονομικές διεξόδους και νέες αγορές, αποφάσισε να συμμετάσχει, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, σε διεθνή έκθεση τροφίμων στην Ταϊπέι, από 27 έως 30 Ιουνίου.
Οι προετοιμασίες για την έκθεση αλλά και θέματα που αφορούν τις δύο περιοχές συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε η νέα πρέσβειρας της Ταϊβάν στην Ελλάδα, Agnes Hwa-Yue Chen, στην Έδεσσα.

«Ψάχνουμε να βρούμε νέες αναδυόμενες οικονομίες για να προωθήσουμε τα προϊόντα της Πέλλας. Η αγορά της Ταϊβάν έχει αρκετά χρήματα και μας ενδιαφέρει να προωθήσουμε εκτός από τα φρούτα και τις κονσέρβες και νέα προϊόντα, όπως το μέλι και το λάδι. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις προώθησης των προϊόντων και δικτύων πωλήσεων με την Ταϊπέι» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν ακόμη πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου αγροτικών προϊόντων ποιότητας από την Πέλλα, του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού και την νέας γενιάς.

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου