Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Συμβούλιο Ηλιακής Ενέργειας από τους μεγάλους των φ/β.


Την ίδρυση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηλιακής Ενέργειας (Global Solar Council) ανακοίνωσαν οι επικεφαλείς των μεγαλύτερων εταιρειών της διεθνούς φωτοβολταϊκής κοινότητας.


Στόχος του συμβουλίου είναι η βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο συμβούλιο ένωσαν τις δυνάμεις τους κορυφαίες εταιρείες φωτοβολταϊκών όπως οι Applied Materials, Dow Corning Corporation, DuPont Company, First Solar, Lanco Solar, Phoenix Solar και Siemens για να ενθαρρύνουν κυβερνήσεις και φορείς λήψης αποφάσεων προκειμένου να υποστηριχθεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου. Η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η οικονομική ανάπτυξη αποτελούν επίσης στόχο του συνασπισμού των εταιρειών. Οι επιπλέον στόχοι
είναι η απελευθέρωση της αγοράς μέσω ευνοϊκών πολιτικών, η ελεύθερη πρόσβαση στην ενεργειακή χώρα και η μείωση των δασμών του εισαγόμενου εξοπλισμού.  Το Συμβούλιο Ηλιακής Ενέργειας απευθύνει κάλεσμα για άρση των εμποδίων που λειτουργούν κατά του ελεύθερου ανταγωνισμού και εμπορίου κάνοντας νεύμα στην πρόσφατη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου