Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το «δεν πληρώνω» της ΔΕΗ απειλεί τα φωτοβολταϊκά.


Μαύρα σύννεφα στον ουρανό των φωτοβολταϊκών προκαλεί η άτυπη στάση πληρωμών που έχει υιοθετήσει η ΔΕΗ προς τους παραγωγούς (επιχειρηματίες, απλούς πολίτες ακόμα και αγρότες) από τους οποίους προμηθεύεται το «πράσινο» ρεύμα.


Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης έχουν ως αποτέλεσμα οι προμηθευτές να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι την ώρα που οι δικές τους υποχρεώσεις (δάνεια, ΦΠΑ) εξακολουθούν να «τρέχουν» κανονικά.
Ειδικότερα, η ΔΕΗ έχει «παγώσει» τις πληρωμές που είναι υποχρεωμένη να κάνει προς το ΛΑΓΗΕ,
μπλοκάροντας ουσιαστικά τη ροή χρηματοδότησης προς το σύνολο της αγοράς. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα, εκτός από τους παραγωγούς, απειλεί να μετακυλισθεί και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.



Δεν περπατάει το σχέδιο Μπατζελή για «πάντρεμα» φ/β και Σχεδίων Βελτίωσης

Την ίδια ώρα,  σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews και της εφημερίδας Agrenda, κλειστές πόρτες βρίσκουν και όσοι αγρότες επιχειρούν να αντλήσουν χρηματοδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μέσω της γνωστής οδού των Σχεδίων Βελτίωσης, με την προϋπόθεση ότι  τα συστήματα προορίζονται να καλύψουν ανάγκες της γεωργικής εκμετάλλευσης του δικαιούχου.


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου