Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η αισιοδοξία ταιριάζει φέτος στο ροδάκινο.


Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα σημάδια από την ανθοφορία των ροδακινιών, σύμφωνα με γεωπόνους Ημαθίας.


Προβλέπεται αυξημένη παραγωγή στις ποικιλίες νωπού ροδάκινου και, σε συνδυασμό με τη μειωμένη παραγωγή που περιμένουν Ιταλοί και Ισπανοί λόγω του παρατεταμένου χειμώνα, επικρατεί αισιοδοξία στον κάμπο Ημαθίας και Πέλλας.
Όπως είπε στην Agrenda ο γεωπόνος, Δήμος Βαδόλας, από τη Νάουσα και συνιδιοκτήτης της Ευρωφάρμ, «ο τομέας της ελληνικής παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας νωπού ροδάκινου και
νεκταρινιού εξακολουθεί, παρά την κρίση, να δίνει θέσεις εργασίας, υψηλό εισόδημα στην περιοχή και να κρατά τον εξαγωγικό του προσανατολισμό τουλάχιστον κατά το 60% των πωλήσεων. Η χρονιά που μας πέρασε το απέδειξε, αφού στηρίχτηκε στον μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο προϊόν, καθώς και τη διεθνή ζήτηση, που διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα χάρη στην εύρεση νέων αγορών».
«Οι καλλιεργητές προσέχουν να μην διώξουν τις μέλισσες που είναι απαραίτητες για τη γονιμοποίηση των δέντρων και εφαρμόζουν κατά γράμμα τους κανόνες της ολοκληρωμένης διαχείρισης», εξηγεί ο Θωμάς Γκουντάντσης.

Πηγή:


http://www.agronews.gr/ekmetaleuseis/dendrokipeutika/arthro/79494/i-aisiodoxia-tairiazei-fetos-sto-rodakino/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου