Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Ολλανδική τράπεζα χαρίζει Ελληνικά προϊόντα.


Ένα καλάθι με ελληνικά προϊόντα ήταν το εταιρικό δώρο για τις γιορτές της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας, στους υπαλλήλους της σε μια συμβολική κίνηση συμπάθειας και βοήθειας στην οικονομία της χώρας μας.


Αν και είναι γνωστό ότι, τουλάχιστον σε κυβερνητικό επίπεδο, οι Ολλανδοί δεν διακατέχονται από τα πλέον θετικά συναισθήματα για την Ελλάδα, η χειρονομία της κεντρικής τράπεζας της χώρας δείχνει ότι ίσως δεν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Financieele Dagblad», το πακέτο που δόθηκε σε καθέναν από τους 1.600 υπαλλήλους της τράπεζας περιλαμβάνει αμπελόφυλλα, μηλόξιδο, ένα μπουκάλι ελαιόλαδο, ψωμί, μήλα, καθώς και ένα βιβλίο το οποίο έχει θέμα την ελληνική μυθολογία και
τους θρύλους της χώρας μας. Το κόστος κάθε καλαθιού, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τράπεζας, ανέρχεται στα 65 ευρώ.
Το συγκεκριμένο δώρο δεν δόθηκε ως αμοιβή για τις παραπάνω ώρες που δούλεψαν οι υπάλληλοι της τράπεζας τους τελευταίους μήνες προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της Ευρωζώνης. Αντίθετα, η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας κάνει συχνά δώρο ένα πακέτο με προϊόντα κάποιας συγκεκριμένης χώρας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους εργαζομένους της να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες. «Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του χριστουγεννιάτικου πακέτου και της κρίσης του ευρώ.
Η Τράπεζα της Ολλανδίας αναφέρει σε σχετική επιστολή ότι η χώρα το 2011 βρισκόταν στην επικαιρότητα και ότι δράττεται της ευκαιρίας για να προβάλει την Ελλάδα και όχι την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται», εξήγησε εκπρόσωπος της τράπεζας στην ολλανδική εφημερίδα.
Στην επιστολή που συνέταξαν τα στελέχη της τράπεζας για να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στη συγκεκριμένη κίνηση αναφέρονται με κολακευτικά λόγια στη φυσική ομορφιά, στις παραδόσεις και τις διατροφικές συνήθειες της χώρας μας. «Το πακέτο δεν προσφέρει μόνο λιχουδιές, αλλά και βιβλία με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Εκτός από ένα βιβλίο για την ελληνική μυθολογία, το πακέτο περιέχει και έναν ταξιδιωτικό οδηγό», τονίζει ο εκπρόσωπος της τράπεζας.

Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου