Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Παραγωγή και Εμπορία του αβοκάντο – Προβλήματα και Νέες Τάσεις.


To Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά και τις Ομάδες Παραγωγών οργανώνει υπο την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων εσπερίδα με θέμα ‘Παραγωγή και Εμπορία του αβοκάντο – Προβλήματα και Νέες Τάσεις’ στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘Ιουλιανός Τσιράκης’ στο Σκινέ την Δευτέρα 30/1/2012 στις 18.00.

Στόχος της εσπερίδας είναι η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και η ανάδειξη των νέων παγκόσμιων τάσεων στην παραγωγή και διάθεση του αβοκάντο.
Στην εσπερίδα θα παρουσιαστούν καινοτόμες μέθοδοι καλλιέργειας, πληροφορίες σχετικά με το γενετικό υλικό (υποκείμενα, ποικιλίες), τρόποι αντιμετώπισης ασθενειών καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με την εμπορία του προϊόντος.
Σκοπός της εσπερίδας είναι, εκτός από την διάχυση τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης, να αποτελέσει και μια αφορμή για συνάντηση και συζήτηση των εμπλεκόμενων στην παραγωγή και διάθεση του αβοκάντο καθώς και για την διερεύνηση της δυνατότητας συντονισμού μεταξύ έρευνας και παραγωγής.

Το πρόγραμμα της εσπερίδας περιλαμβάνει
18:00 - 18:30 Χαιρετισμούς από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης και τις Ομάδες Παραγωγών

Εισηγήσεις
18:30 - 18:50 Η καλλιέργεια του αβοκάντο, Εισηγητής: Δρ. Σπύρος Λιονάκης, ΤΕΙ Κρήτης

18:50 - 19:10 Φυτοπαθολογικά προβλήματα του αβοκάντο.Εισηγητής: Δρ. Νεκτάριος Καβρουλάκης, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων

19:10 - 19:30 Λίπανση και άρδευση του αβοκάντο. Εισηγητέςς: Δρ. Γιώργος Ψαρράς, Δρ. Κων/νος Χαρτζουλάκης, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων

19:30 - 19:50 Εμπορία του αβοκάντο. Εισηγητής: Νεκτάριος Μαριανάκης, ΑΣΠΕΡΣΑ ΕΠΕ

19:50 - 20:30 Ερωτήσεις

20:30 - 21:00 Στρογγυλό Τραπέζ:

Ντουντουνάκης Λευτέρης, ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης
Παπουτσάκης Γιώργος, Φυτωριούχος
Καλλιτεράκης Γιώργος, Βιοκαλλιεργητής
Τρικουνάκης Ευτύχης, Ομάδα Παραγωγών “ΚΟΡΜΟΣ”
Μαριανάκης Νεκτάριος, Εμπορία Βιολογικών Προϊόντων
Κλείσιμο Εσπερίδας
Παραδοσιακό Κέρασμα

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου