Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Γρηγόρης Αλεξιάδης: Οι αγρότες χρειάζονται κίνητρα, όχι εμπόδια.


Με αφορμή σενάρια και πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και κάνουν λόγο για ενδεχόμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος των αγροτών ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γρηγόρης Αλεξιάδης, τόνισε ότι ο αγροτικός κόσμος χρειάζεται κίνητρα κι όχι εμπόδια για να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και να καλλιεργήσει τη γη του.
«Μια τέτοια κίνηση θ’ αποτελούσε σοβαρό εμπόδιο κι αντικίνητρο για τους παραγωγούς», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Θυμίζουμε ότι οι αγρότες, για την παράδοση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και για την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, υπάγονται στο καθεστώς του άρθρου αυτού και δικαιούνται να ζητήσουν την επιστροφή του φόρου του παρόντος νόμου που επιβάρυνε τις αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποίησαν για την άσκηση της εκμετάλλευσής τους.
Η επιστροφή του φόρου ενεργείται από το Δημόσιο με καταβολή στον αγρότη ποσού, το οποίο προκύπτει με την εφαρμογή των κατ' αποκοπή συντελεστών, στην αξία των παραδιδομένων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών.


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου