Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γιαουρτογλυκό με γέμιση ροδάκινο


Υλικά :
Για τη βάση
200 γρμ μπισκότα ολικής με σοκολάτα
2 κουταλιές μαργαρίνη
κονιάκ
Για την κρέμα:
800 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
200 γρμ τυρί κρέμα
1 κουταλίτσα ζελατίνη σκόνη (προαιρετικά)
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
το χυμό ενός λεμονιού
Γέμιση:

3-4 ροδάκινα μεγαλούτσικα
2 κουταλιές ζάχαρη
Κονιάκ
Επικάλυψη :
Μαρμελάδα ροδάκινο ή
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλιές νερό
1 κούπα πουρέ ροδάκινου
Εκτέλεση:
Σε φόρμα κουμπωτή 24 εκ., έστρωσα τα μπισκότα αφού τα έτριψα στο μούλτι και τα μαλάκωσα με τη μαργαρίνη και το κονιάκ. Χτύπησα το γιαούρτι και το τυρί να ενωθούν, πρόσθεσα το χυμό και τη ζελατίνη διαλυμένη σε λίγο ζεστό γάλα αρωματισμένο με λικέρ λεμόνι ευγενική χορηγεία της Κικίτσας:). Έβαλα την βάση και την κρέμα στο
ψυγείο και καθάρισα τα ροδάκινα. Τα έκοψα λεπτά φετάκια και τα "τηγάνισα" με 2 κουταλιές ζάχαρη. Μόλις μαλάκωσαν λίγο τα έσβησα με κονιάκ που το άναψα , εσείς αν θέλετε προσθέστε το χωρίς να το ανάψετε. Τα άφησα να κρυώσουν και ετοίμασα την καραμέλα ροδάκινο. Μπορείτε να αποφύγετε αυτή τη διαδικασία και να βάλετε μαρμελάδα ροδάκινο στο γλυκό , απλά η καραμέλα έχει καταπληκτική υφή , όψη και μυρωδιά . Έριξα την ζάχαρη σε κατσαρολάκι , προσθεσα το νερό και μόλις αρχισε να χρυσίζει πρόσθεσα μια κούπα ροδάκινα που είχα χτυπήσει στο μούλτι με λίγο νεράκι και είχαν γινει πουρές. Απόσυρα απο την φωτιά , ανακάτεψα γρήγορα και την άφησα να κρυώσει. Συναρμολόγηση: Το ζουμάκι που είχαν βγάλει τα ροδάκινα στο τηγάνι το πρόσθεσα στο γιαουρτομείγμα και ανακάτεψα καλά. Έστρωσα το μισό μειγμα πάνω απο την βάση, έβαλα τα ροδακινάκια σε όλη την επιφάνεια και απο πάνω το υπόλοιπο μείγμα προσεχτικά. Το άφησα στο ψυγείο και πριν σερβίρω το περιέλουσα με καραμέλα ροδάκινο. Αφήστε το να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο να "δέσει" καλά.

Πηγή:enallaxnews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου