Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μους Ροδάκινο στο ποτήρι



Υλικά

200 γρ. μασκαρπόνε

200 γρ. κρέμα γάλακτος

4 ζελατίνες (16 γρ.)

8 ροδάκινα

1 μπαστουνάκι βανίλιας ή 1 κάψουλα βανίλιας

3-4 κ.σ ζάχαρη καστανή

2 κ.σ βούτυρο

Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

Διαδικασία

Χαράζουμε το μπαστουνάκι βανίλιας στη μέση και ξύνουμε με κοφτερό μαχαίρι τα σποράκια τα οποία  ρίχνουμε στο μασκαρπόνε. Τα μπαστουνάκια τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι που θα
φτιάξουμε το σιρόπι μαζί με 2 φλ. ζάχαρη και 2 φλ. νερό.

Καθαρίζουμε 5 μεγάλα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε να μαλακώσουν και να βράσουν με το σιρόπι. Μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε από το σιρόπι - ενώ κρατάμε στην άκρη το σιρόπι - και τα πολτοποιούμε με 2-3 κουταλιές από το σιρόπι. Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε κρύο νερό και τις λιώνουμε σε ½ φλ. ζεστό σιρόπι. Ενώνουμε το σιρόπι με τις ζελατίνες και τα πολτοποιημένα ροδάκινα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την ενώνουμε με το μασκαρπόνε και τα σποράκια βανίλιας. Στο ίδιο μίγμα προσθέτουμε το μίγμα με τα πολτοποιημένα ροδάκινα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι καραμελώνουμε τα υπόλοιπα ροδάκινα που τα έχουμε κόψει κυδωνάτα ή κυβάκια.

Παγώνουμε τη μους 1-2 ώρες. Σερβίρουμε τη μους σε ποτήρια με τα καραμελωμένα ροδάκινα και σιρόπι σοκολάτας.

Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου