Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Γεμιστά ροδάκινα


Τι χρειαζόμαστε:
8 ροδάκινα κομμένα στη μέση 230γρ. θρυμματισμένα μπισκότα (εγώ το έκανα με digestives) 110γρ. σοκολάτα υγείας (ή γάλακτος αν προτιμάτε) λίγη κανέλλα 3-4 κουταλιές ζάχαρη 300ml λευκό ξηρό κρασί λίγη βανίλια.



Πως το κάνουμε:

Βγάζω το κουκούτσι από τα ροδάκινα και με κουτάλι αφαιρώ τη σάρκα τους προσέχοντας να αφήσω ένα "τείχος" πάχους ενός εκατοστού περίπου.
Πολτοποιώ την ψίχα και την αναμιγνύω με τα μπισκότα, τη μισή ζάχαρη, τη σοκολάτα και την κανέλλα.
Γεμίζω με το μίγμα τα ροδάκινα και τοποθετώ σε ταψί. Ρίχνω στο ταψί και το κρασί και την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια. Ψήνω για 40 λεπτά περίπου.
Τα βγάζω από το φούρνο και σερβίρω περιχυμένα με το κρασί του ψησίματος.

Πηγή:sintagestispareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου