Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Σαλάτα με ροδάκινα

Περιγραφή
Καλοκαιρινή και μοναδική, όπως ακριβώς και τα βράδια του καλοκαιριού. Απολαύστε την με ένα αρωματικό φρουτώδες κρασί και καλή παρέα!

Συστατικά
- 2 ματσάκια ρόκα
- λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας
- 2 ροδάκινα σκληρά
- λίγες φέτες προσιούτο
- φλίδες παρμεζάνας
- αμύγδαλα φιλέ
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύδι μπαλσάμικο


ΟδηγίεςΠλένουμε τα ροδάκινα, τα σκουπίζουμε πολύ καλά και τα κόβουμε στη μέση. Τα ψήνουμε στη σχάρα, με τη φλούδα προς τα κάτω, έως ότου η φλούδα τους μαυρίσει. Με τον τρόπο αυτό καραμελώνουν τα ροδάκινα και είναι εύκολο να τα ξεφλουδίσουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα φύλλα μέντας, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πάνω από το μπολ ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες, έτσι το ζουμί από τα ροδάκινα θα πέσει μέσα στη σαλάτα και θα της δώσει απίθανη γεύση. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Σε μια πιατέλα απλώνουμε τη σαλάτα, από πάνω βάζουμε φέτες προσιούτο και την παρμεζάνα.

Ραντίζουμε τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και από πάνω τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Τέλος πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμύδαλα. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: elfrut.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου