Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ραβανί με ροδάκινο

Συστατικά
- 6 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 320 γρ. βούτυρο
- 320 γρ. αλεύρι
- 1 μεγάλο βάζο κομπόστα ροδάκινο
- 3 κουτ.τσαγιού μπεικιν πάουντερ


Σιρόπι
- Το ζουμί της κομπόστας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 λεμόνι χυμό

Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνέχεια και μετά προσθέτουμε το μπεικιν πάουντερ με το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί το μείγμα. Το ισιώνουμε καλά και αραδιάζουμε κομμένες τις φέτες ροδάκινα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε το ζουμί του ροδάκινου με 100 γρ.ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και το χυμό μισού λεμονιού. Μόλις πάρει 2- 3 βράσεις, το κατεβάζουμε και περιχύνουμε το κρύο ραβανί.

Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θέλουμε το σερβίρουμε με μπάλα παγωτού βανίλια ή καϊμάκι κατά προτίμηση.

Πηγή: elfrut.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου