Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Στην επέκταση της βιομηχανίας οίνου στρέφεται η Ινδία.


Μίας μεγάλης κλίμακας προώθηση για το ινδικό κρασί έχει ξεκινήσει η Ινδική Ανάπτυξης γεωργικών αγαθών και εξαγωγών (APEDA) στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκε στα τέλη Ιουλίου ένα συνέδριο στο Νέο Δελχί.


Για του λόγου το αληθές η ινδική βιομηχανία οίνου που αποτελείται από 90 βιομηχανίες τα τελευταία σαράντα χρόνια καταβάλλει μία προσπάθεια για την προώθησή της μεταξύ των σημαντικότερων οινοπαραγωγών.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Anand Sharma οι τρέχουσες ινδικές εξαγωγές κρασιού ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ. Η Ινδία έχει στόχο να τετραπλασιάσει το συγκεκριμένο ποσό έως το 2015 δίνοντας έμφαση στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της
παραγωγής στη χώρα. 

Από την πλευρά του πρόεδρος του APEDA, Asit Tripathy σημείωσε πως το κρασί δεν έχει μεγάλο βάρος στις ινδικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Μέχρι σήμερα οι αγορές για τα ινδικά κρασιά περιορίζονται στη Μαλαισία, την Ιαπωνία και το Μπουτάν. Υπάρχει όμως εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας για την επέκταση των εξαγωγών κρασιού παγκόσμια. Μάλιστα πολλοί επισημαίνουν πως θα πρέπει να μιμηθεί των παράδειγμα χωρών όπως η Χιλή και η Αυστραλία.

Ο πρώην πρέσβης της Ινδίας στην κατεύθυνση αυτή, εργάστηκε στο Παρίσι για την ενσωμάτωση της χώρας στο Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου.

Ξένος Γιώργος

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου