Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αποφάσισαν κινητοποιήσεις οι Αγρότες στις 23-25 και 27 του μήνα


Μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΕΛ.Γ.Α. για τις αποζημιώσεις, στη ΔΕΗ για το χαράτσι, των Περιφερειών και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, περιλαμβάνει σε πρώτη φάση στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου το πρόγραμμα δράσης της ΠΑΣΥ και στη συνέχεια οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε πλατείες πόλεων, άνοιγμα διοδίων κι αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενώ αγωνιστικός σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «Αγρότικα».

Αυτά αποφασίστηκαν στη διευρυμένη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και η οποία ήταν μαζική, καθώς πήραν μέρος αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη από όλη σχεδόν την Ελλάδα.


Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός για τις αγωνιστικές παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, όπως η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνη», η πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στις 14 Δεκέμβρη με πολύμορφες κινητοποιήσεις και μεγάλη συμμετοχή, συγκεντρώσεις αγροτών, με τρακτέρ, στην Καρδίτσα και άλλες πόλεις κ.ά..

Εκτιμήθηκε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις ανέδειξαν και τις δυνατότητες ανάπτυξης των αγώνων που υπάρχουν σήμερα, αλλά και τις δυσκολίες και τα προβλήματα που εμφανίζονται και πρέπει να ξεπεραστούν.

Το πρόγραμμα δράσης της ΠΑΣΥ, όπως εγκρίθηκε στην κυριακάτικη σύσκεψη στο ΕΚΛ περιλαμβάνει τα εξής:

Τη Δευτέρα, 23 Γενάρη, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛ.Γ.Α.. Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους σ' αυτή την κινητοποίηση, οι μικρομεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι θα διατρανώσουν την αγωνιστική αντίθεσή τους στο βαρύ χαράτσι για τ' ασφάλιστρα του ΕΛ.Γ.Α. που επιβλήθηκε με τον νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και, ταυτόχρονα, θα προβάλλουν τη διεκδίκηση για ΕΛ.Γ.Α. κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% των ζημιών.

Την Τετάρτη, 25 Γενάρη, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες έμποροι, σπουδαστές και φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, θα πραγματοποιήσουν μαχητικές συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ. Με την αγωνιστική παρουσία τους στην κινητοποίηση θα διαδηλώσουν τη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών για τ' ακίνητα που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα καταγγείλουν τη νέα, μεγάλη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος – οικιακού και αγροτικού - που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Την Παρασκευή, 27 Γενάρη, θα γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των Περιφερειών και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας. Θα προβληθεί το συνολικό αγωνιστικό πλαίσιο πάλης, που αφορά στις βασικές διεκδικήσεις – κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις εισαγωγές, μείωση του κόστους παραγωγής, μέτρα για τη βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο κ.ά. - και η διέξοδος, η οποία βρίσκεται στην εφαρμογή μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, που προϋποθέτει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές – μαζικές συγκεντρώσεις, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε πλατείες πόλεων, άνοιγμα διοδίων κι αποκλεισμούς εθνικών οδών κ.ά. - ενώ αγωνιστικός σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «Αγρότικα».

Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου