Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Φιλετάκια χοιρινά με ροδάκινα.


Υλικά: (για 4 μερίδες)

500γρ. χοιρινό φιλέτο χωρίς λίπος
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι χυμό ροδάκινου Βελβεντού
1/4 φλιτζανιού λευκό, ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας νερό
4 ροδάκινα Βελβεντού φρέσκα ή κομπόστα
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

μερικά κομματάκια φρέσκου κρεμμυδιού, κομμένα πολύ λεπτές λωρίδες, για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χοιρινό φιλέτο σε λεπτές φέτες. Κατόπιν, τις κόβουμε στη μέση σαν μισοφέγγαρα. Ζεσταίνουμε τη μισή μαργαρίνη σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα φιλετάκια χοιρινού και τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρούμε τα φιλετάκια από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τα διατηρούμε ζεστά. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 1 ροδάκινο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πολτό ροδάκινου μαζί με το κρασί, το τζίντζερ και το πιπέρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα φιλετάκια του χοιρινού. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα φιλετάκια με τρυπητή κουτάλα σε μία μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και τα διατηρούμε ζεστά. Αναμειγνύουμε το νερό και το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Προσθέτουμε ένα ακόμα πολτοποιημένο ροδάκινο και το μείγμα του κορν φλάουρ στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ροδάκινα κομμένα σε φέτες και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας διαρκώς. Σερβίρουμε, τοποθετώντας τα ροδάκινα πάνω σε κάθε φιλετάκι και περιχύνοντας με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με τις λωρίδες από φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πηγή:

www.archive.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου