Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σε απόγνωση οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου


Την άμεση ενημέρωση των παραγωγών από την ΕΚΕ και τους Συνεταιρισμούς για το πότε θα πληρωθούν, ζητά με ανακοίνωση της η Διαπραγματευτική Ομάδα Συμπύρηνου Ροδάκινου και ο πρόεδρος της Ημαθιώτης αγρότης Γιάννης Βράνας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε , είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που οι αγρότες της Ημαθίας, αλλά και των γύρω νομών που καλλιεργούν βιομηχανικό ροδάκινο, δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν ενώ πλησιάζουν Χριστούγεννα. « Έχουν πληρωθεί 2 με 3 λεπτά κάποιοι μόνο παραγωγοί. Εδώ και 2-3 χρόνια είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Απαιτούμε να ξέρουμε την τιμή που θα πληρωθούμε μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια», είπε.
Η ανακοίνωση της Διαπραγματευτικής Ομάδας
Η ανακοίνωση της Διαπραγματευτικής Ομάδας Συμπύρηνου Ροδάκινου, που υπογράφει ο πρόεδρος Γιάννης Βράνας και ο γραμματέας Θόδωρος Μεϊμάρης έχει ως εξής:
«Στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι Βέροιας την 23/11/2011, εκφράστηκαν οι ανησυχίες για την πληρωμή – εξόφληση του συμπύρηνου ροδάκινου αφού μέχρι και σήμερα κανείς μας δεν γνωρίζει που βρίσκεται η κατάσταση με την πληρωμή. Αιτούμαστε επίσημα από την ΕΚΕ, τις Ομάδες Παραγωγών, τους Συνεταιρισμούς, να ανακοινώσουν και να ενημερώσουν δεσμευτικά τους αγρότες για την ημερομηνία πληρωμής.
Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση διότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενόψει Χριστουγέννων είναι απλήρωτος ενώ οι κονσερβοποιοί πουλάνε προς όφελός τους τα προϊόντα καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές».



Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου