Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Ροδάκινα με γιαούρτι



Υλικά:

1/2 κιλό ροδάκινα ώριμα
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 ασπράδια αυγών
100γρ. ζάχαρη
χυμό 1/2 λεμονιού
4 φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση:


Πλένουμε τα ροδάκινα, τα καθαρίζουμε και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το γιαούρτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βράζουμε 4 κουταλιές νερό και λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας. Όταν το νερό γίνει χλιαρό το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, βάζουμε το γλυκό σε μία φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.




Πηγή:elfrut.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου