Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ροδάκινα με πάπια




Υλικά:

(για 4 μερίδες)
2½ κιλά πάπια για ψήσιμο
αλάτι και πιπέρι
4 ροδάκινα φρέσκα ή κομπόστα
240ml. χυμό πορτοκάλι
4 κουταλιές της σούπας σναπς ροδάκινο
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού νερό

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
φυλλαράκια μαϊντανού για τη διακόσμηση


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρίβουμε την πάπια παντού με αλάτι. Την
τοποθετούμε με το στήθος προς τα πάνω σε σχάρα την οποία βάζουμε μέσα σε ταψάκι και την ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Στο μεταξύ κόβουμε σε φέτες και στραγγίζουμε τα ροδάκινα, ρίχνουμε 2 από αυτά στο μπλέντερ και τα κάνουμε λείο πουρέ. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα ροδάκινα σε μία κατσαρόλα, τα βράζουμε για 15 λεπτά, τα περιχύνουμε με το σναπς ροδάκινου και τοποθετούμε κατά μέρος.
Αφαιρούμε το λίπος από το ταψάκι που ψήσαμε την πάπια. Βγάζουμε τη σχάρα και τοποθετούμε την πάπια μέσα στο ταψάκι. Περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και τον πουρέ των ροδάκινων. Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία, περιχύνοντας την πάπια κάθε τόσο με τα υγρά του ψησίματος και το χυμό. Μετά από 15 λεπτά και μόλις έχει ψηθεί καλά, τη μεταφέρουμε σε μία σανίδα κοπής και τη διατηρούμε ζεστή. Αδειάζουμε τα υγρά του ψησίματος σε ένα κατσαρόλι, αφαιρούμε το λίπος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα για να δέσει. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε.
Κόβουμε την πάπια σε μερίδες. Ζεσταίνουμε ελαφρά τα ροδάκινα που έχουμε αφήσει κατά μέρος μέσα στο κατσαρόλι και τα αφαιρούμε από κει με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε κατά μέρος. Ρίχνουμε τη μουστάρδα μέσα στο κατσαρόλι όπου ζεστάναμε τα ροδάκινα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στη σάλτσα που έχουμε δέσει με το κορν φλάουρ και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Σερβίρουμε την πάπια με τα ροδάκινα που έχουμε κρατήσει κατά μέρος, περιχύνοντας με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια του μαϊντανού.



Πηγή:elfrut.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου