Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μαρένγκα ροδάκινο
















Υλικά:

       Για 2-4 άτομα
·         4 ροδάκινα φρέσκα ή κονσέρβα
·         4 ασπράδια αβγών                                                                                                                  
·         4 κουταλιές φρουκτόζη
·         60 γρ. αμύγδαλα (κομμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα)




Διαδικασία:


·         Αν τα ροδάκινα είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και τα κόβουμε στα δυο, βγάζοντας το κουκούτσι.
·         Φτιάχνουμε μια μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια μαζί με τη φρουκτόζη, με ένα χτυπητήρι ή ένα μίξερ χειρός. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη και σφιχτή όταν γυρίζοντας ανάποδα το σκεύος, θα παραμένει κολλημένη στα τοιχώματά του!
·         Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε ένα σκεύος για φούρνο, τοποθετούμε τα μισά ροδάκινα σαν κούπες, τοποθετούμε λίγη μαρέγκα μέσα στην κοιλότητα του κουκουτσιού.
·         Φουρνίζουμε για 10 λεπτά. Όταν ροδίσει η μαρέγκα, βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Σερβίρουμε το γλυκάκι μας κρύο.
·         Εφόσον τα ροδάκινα είναι κομπόστα, το γλυκό δεν μπαίνει στο φούρνο. Καψαλίζουμε τη μαρέγκα του με ένα φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και σερβίρουμε.





Πηγή: toarkoudi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου