Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ροδάκινα με βανίλια




 ΥΛΙΚΑ
6 φλιτζάνια νερό
6 φλιτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια φασόλια
7 1 / 2 λίβρες τον πυρήνα ροδάκινα, περίπου 2 εκατοστά σε διάμετρο
1 2 / 3 φλιτζάνια κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη.
Προσθέστε τον κόκκο βανίλιας.
Ζεσταίνουμε το περιεχόμενο να πάρουν μια βράση,
ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη .
Σιγοβράζουμε το σιρόπι, αποκάλυψε, για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και
αφαιρέστε τον κόκκο βανίλιας (ξέβγαλμα, ξηρό,
και να το αποθηκεύσετε, αν θέλετε, τη ζάχαρη γεύση).
Καλύψτε το σιρόπι για να το κρατήσει ζεστό.
Ενώ βράσει το σιρόπι, χαλαρώστε
το δέρμα της ροδάκινα με τη ρίψη λίγα σε έναν χρόνο
σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό.
Μετά από 1 λεπτό, να λάβει τα ροδάκινα
με μια τρυπητή κουτάλα και να τα μεταφέρετε
 σε ένα μεγάλο μπολ. Όταν είναι αρκετά δροσερό να χειριστεί,
γλιστράνε εύκολα από τα δέρματα.
Χωρίστε κάθε χυμό που έχει συλλέξει στο κύπελλο σε 5/4  βάζα κτιστών.
Επιστρέψτε το βραστήρα του σιροπιού στη θερμότητα.
Με μια τρυπητή κουτάλα, βάλτε τα ροδάκινα, λίγα σε έναν χρόνο,
με το σιρόπι Φέρτε το σιρόπι σε σημείο βρασμού,
και στη συνέχεια να μεταφέρετε τα ροδάκινα στα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου