Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Ευρεία σύσκεψη στη Βέροια για σύσταση Ομάδας Διαπραγμάτευσης στο ροδάκινο

Ειδική σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί και να επιτευχθεί η σύσταση ομάδας διαπραγμάτευσης, η οποία θα διαπραγματευτεί την τιμή, το χρόνο και τον τρόπο πληρωμής των παραγωγών ροδάκινου τη φετινή καλλιεργητική περίοδο πραγματοποιείται την ερχόμενη  Δευτέρα στις 3 μ.μ., στο Δημαρχείο της Βέροιας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τις Ομάδες Παραγωγών ροδάκινου, τις ΕΑΣ και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, θεωρεί σημαντική την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα, διότι, όπως ανέφερε σχετικά και ο ίδιος,παρά το γεγονός ότι μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις τον προηγούμενο χρόνο βρέθηκαν λύσεις σε επιμέρους ζητήματα, πολλά από τα οποία χρόνιζαν (όπως π.χ. για τις μεταφορές, τα δρομολόγια, την ποιότητα, τις επιτροπές παραλαβής κλπ), εντούτοις έμεινε άλυτο το σοβαρότερο ζήτημα της συμφωνίας, που αφορά στην τιμή.

Το πρόβλημα κατά την πρόοδο των συζητήσεων ήταν κυρίως το γεγονός ότι η πλευρά των παραγωγών δε διέθετε σταθερή, ολιγομελή και ευέλικτη διαπραγματευτική ομάδα.

Μετά από τη σοβαρή και υπεύθυνη αυτή πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η κ. Τζάκρη καλεί και αυτή από την πλευρά της όλους τους υπεύθυνους εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ και να συμμετάσχουν ενεργά, ούτως ώστε να οριστεί ολιγομελής ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα διαχειριστεί έγκαιρα και με υπευθυνότητα τα θέματα της διάθεσης και πληρωμής της παραγωγής ροδάκινου έτους 2011.

  
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου