Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Ροδάκινο Με Κρέμα Αμαρέτο

Περιγραφή
Εύκολο και ελαφρύ Καλοκαιρινό επιδόρπιο

Συστατικά
- 280ml παχύρευστη κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 σφηνάκι λικέρ Αμαρέτο
- 4 ροδάκινα, κομμένα στα δύο (και χωρίς το κουκούτσι)
- λίγο βούτυρο
- λίγο μέλι αραιό
- φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο



Οδηγίες
1.     Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το αμαρέτο και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.
2.     Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
3.     Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις τοποθετείστε τα ροδάκινα με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω και ψήστε τα για λίγα λεπτά στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή θερμο κρασία, μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.
4.     Μεταφέρετε τα ροδάκινα σε ένα ταψάκι, αλοίψτε τα με βούτυρο, περιχύστε με λίγο μέλι και βάλτε τα πάλι στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να χάσουν το σχήμα τους.
5.     Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά μαζί με την κρύα κρέμα και πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου