Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η Τσεχία μας βάζει τα ...γυαλιά.


Παρουσιάζοντας τον φάκελο της Τσεχίας όσον αφορά την διανομή των φρούτων στα σχολεία σίγουρα δεν θα πρέπει ως χώρα να αισθανόμαστε και πολύ άνετα.Το Agroschannel σας παρουσιάζει μερικές από τις σελίδες του φακέλου και αποδεικνύεται ότι όταν εμείς τρέχουμε τον Μαϊο να μοιράσουμε άρον – άρον μερικά κουτιά με φρούτα οι κατά τα άλλα πρώην ΄΄ανατολικοί ΄΄ Τσέχοι μας βάζουν στα γυαλιά και να σκεφτεί κανείς ότι ήρθε στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004.
Λοιπόν από το 2009 μέχρι και φέτος τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα απο 2.883 αυξήθηκαν σε 3.243. Τουλάχιστον για μια φορά τον μήνα μοιράζονται τα φρούτα , τα φρέσκα λαχανικά και οι χυμοί σε κάθε σχολείο και !!! 10 μήνες .


Επίσης αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και εκεί που αποσκοπεί το πρόγραμμα είναι ότι η διανομή των φρούτων γίνεται ακόμη και κατά την διάρκεια του μαθήματος και της περιβαλλοντικής μελέτης γεγονός που αναδεικνύει στα παιδιά την σημασία να καταναλώνουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά .

Εμείς τι κάνουμε; Τρέχουμε τον τελευταίο μήνα , χάνοντας έναν χρόνο απο την διανομή και μακριά από την φιλοσοφία του προγράμματος . Ο φάκελος της Τσεχίας είναι στα χέρια των ειδικών. Αυτή η χρονιά θα κυλήσει όπως και η προηγούμενη. Για να δούμε τι θα γίνει το επόμενο σχολικό έτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου