Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Διευκρινίσεις για τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων.


Πρόταση να δημιουργήσουν ένα δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων, με όλες τις βασικές υποδομές και εγκαταστάσεις, και στη συνέχεια ένα έως δύο παραρτήματα του κεντρικού, απευθύνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τις Περιφέρειες.
Προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Μανωλάκης, για τη δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην Κορινθία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης υπογραμμίζει ότι «πρόταση του ΥΠΑΑΤ προς τις Περιφέρειες είναι να δημιουργήσουν καταρχήν ένα δημοπρατήριο (με όλες τις βασικές υποδομές και εγκαταστάσεις) και ένα ή δύο παραρτήματα του κεντρικού».


Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, «το δημοπρατήριο και τα παραρτήματα θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους ηλεκτρονικά, όπως και με το μεγάλο κεντρικό της Αττικής».

Αναφέρει επίσης ότι οι προτάσεις χωροθέτησης, τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας, υποδομών κλπ, θα πρέπει να προέρχονται από κάποια μελέτη σκοπιμότητας- βιωσιμότητας και οι αποφάσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο ή και το ΔΣ του δημοπρατηρίου.

Πηγή:


http://www.paseges.gr/el/news/Dieykriniseis-gia-ta-dhmoprathria-agrotikwn-proiontwn 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου