Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Επανακαθορίζονται οι χρήσεις γης με νέο Προεδρικό Διάταγμα.


Τροποποίηση του ισχύοντος προεδρικού διατάγματος για τις χρήσεις γης, το οποίο τέθηκε από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και για δέκα ημέρες σε δημόσια διαβούλευση, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης. Το σχετικό ΦΕΚ αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου.
Ο επανακαθορισμός των χρήσεων γης, περίπου 25 χρόνια μετά τη θέσπιση του ισχύοντος προεδρικού διατάγματος το 1987, έχει ως στόχο την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος δεδομένων των νέων συνθηκών στη χώρα.
Εξάλλου, ο κ. Σηφουνάκης παρουσίασε και τη νέα υπουργική απόφαση για την κατασκευή φυτεμένων επιφανειών σε δώματα, στέγες και υπαίθριους χώρους κτιρίων. Με αυτήν πραγματοποιείται μεγάλη τομή στο θεσμικό πλαίσιο, αφού για την κατασκευή αυτών των χώρων πρασίνου δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, αλλά απλή έγκριση εργασιών δόμησης
μικρής κλίμακας.
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι αναμένεται παράταση της διαδικασίας τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τις ερχόμενες ημέρες από τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου