Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Σαλάτα με ροδάκινα μάνγκο, τραγανό προσούτο και βασιλικό


Προσούτο και βασιλικός τυλίγουν γευστικά, ροδάκινα και μάνγκο. Μαζί με την πικάντικη ρόκα και το κουκουνάρι, η σαλάτα αυτή είναι πραγματική απόλαυση.
Υλικά: (για μία σαλάτα 4 ατόμων)

 1 μάνγκο

 2 ροδάκινα ή νεκταρίνια

 8 φέτες προσούτο

 1 μικρό ματσάκι τρυφερή ρόκα

 ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού

 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι ελαφρά ψημένο ή σοταρισμένο

Για το ντρέσινγκ:

 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

 2 κουταλιές της σούπας χυμός λάιμ

 λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε το τραγανό προσούτο: Στρώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο σε ένα ρηχό ταψί και απλώστε με τη σειρά τις φέτες του προσούτο. Ψήστε το για 7-8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC. Βγάλτε το προσούτο από το ταψί και ακουμπήστε το σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει. Αφήστε το μέχρι να κρυώσει.

Καθαρίστε το μάνγκο και τα ροδάκινα ή νεκταρίνια και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Πλύνετε και ψιλοκόψτε τη ρόκα και ψιλοκόψτε τον βασιλικό.

Ανακατέψτε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ. Βάλτε τα φρούτα, το βασιλικό και τη ρόκα σε ένα μπολ, ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με το τραγανό προσούτο και το κουκουνάρι και σερβίρετε.


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου