Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ανησυχία για τις πληρωμές των παραγωγών της Βέροιας


Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι αγρότες συμπύρηνου ροδάκινου της Ημαθίας για ενδεχόμενη καθυστέρηση των πληρωμών από τους μεταποιητές για τη φετινή παραγωγή, με ανακοίνωση που εξέδωσαν στον τοπικό τύπο.
Πάντως η έλλειψη ρευστού στις τράπεζες είναι δεδομένο πως δημιουργεί έντονα προβλήματα στους βιομηχάνους μεταποίησης αλλά και στις συνεταιριστικές οργανώσεις. Αν οι τράπεζες δεν χρηματοδοτήσουν, τότε είναι πολύ δύσκολο να πάρουν λεφτά οι αγρότες, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι οι παραγωγοί μπορούν να πληρωθούν μόνο με δόσεις.
Η ανακοίνωση της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών»
«Εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία των αγροτών παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου γιατί μέχρι και σήμερα 08-11-2011, κανείς μας δεν γνωρίζει που βρίσκεται η κατάσταση σχετικά με τις πληρωμές του ροδάκινου. Η πληροφόρησή μας
προέρχεται μόνο από φήμες και διαδόσεις οι οποίες μιλούν για καθυστερήσεις, για εξόφληση των παραγωγών σε δόσεις κ.λ.π. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορούμε να ζούμε άλλο στην άγνοια και στην ανασφάλεια αναφορικά με την πληρωμή του κόπου μας.
Απαιτούμε επίσημα από την Ε.Κ.Ε., τις ομάδες παραγωγών, τους συνεταιρισμούς να ανακοινώσουν και να ενημερώσουν δεσμευτικά τους αγρότες για το ποσό, την ημερομηνία, τον τρόπο πληρωμής που έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους. Είναι παράδοξο να φθάνουμε στον χειμώνα και να μην γνωρίζουμε αν και τι έχει συμφωνηθεί για την παραγωγή μας. Αν θα πληρωθούμε, πώς και πότε;
Σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία για τους αγρότες και όλο τον κόσμο. Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου