Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ελαφρύ γλυκό ροδάκινο χωρίς ψήσιμο



Υλικά:

1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος-φυτική
3 ποτ.γάλα
5 φύλλα ζελατίνη
2-3 κσ.ζάχαρη
2/3 πακ.βούτυρο-οχι soft (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φακ.άνηθος αραβοσίτου-βανίλια
1 φακ.ζελε ροδάκινο 'η λεμονιού
1 κονσέρβα ροδάκινο
2 πακ.μπισκότα εμπορίου
1 πακ.μπισκότα σαβαγιαρ


Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2,5 ποτήρια γαλα και τα βράζουμε μαζί με την ζάχαρη.
Στο άλλο μισό ποτήρι γάλα ρίχνουμε την σκόνη από τα 2 άνηθος αραβοσίτου και τα προσθέτουμε στο βραστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά λεπτά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφινουμε την κρέμα να κρυώσει καλά,ανακατεύοντας λίγο για να μην πιάσει  η κρούστα.
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα από το χυμό της κονσέρβας και αναφέρουμε από αυτό 1/2 ποτήρι ρίχνοντας μέσα τα φύλλα ζελατίνης.
Μέτα από 5 λεπτά ζεσταίνουμε τον χυμό μαζί με την ζελατίνη σε ένα μπρίκι  ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει η ζελατίνη-δεν βράζουμε!
Ετοιμάζουμε το ζελέ:σε ένα ποτήρι βραστό νερό,ρίχνουμε την σκόνη και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο χυμό ροδάκινο αφήνοντας το να κρυώσει καλά.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο και το χτυπαμε καλά προσθέτοντας κουτάλια-κουτάλια από την κρύα κρεμά αραβοσίτου ανακατεύοντας μεχρι να είναι λεία.
Σε μια τετράγωνη φόρμα του κέικ στρώνουμε κάτω τα άπλα μπισκότα και πάνω σε αυτά στρώνουμε όλη την κρέμα.
Από πανω τοποθετουμε σε απόσταση 1 εκατοστού τα μπισκότα σαβαγιαρ.
Τα μισά ροδάκινα κόβουμε σε κομμάτια και τα χτυπαμε στο Multi μαζί με την λιωμένη ζελατίνη σε μουσ και την στρώνουμε στην φόρμα,ανάμεσα στα μπισκότα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την βάζουμε επάνω στα μπισκότα.
Τα υπόλοιπα ροδάκινα τα κόβουμε σε μισοφέγγαρα και τα τοποθετουμε όμορφα επάνω στο γλυκό.
Την φόρμα με το γλυκό βάζουμε στο ψυγείο και λίγο πριν σφίξει το ζελέ-το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από τα φρούτα ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες στο ψυγείο 'η καλύτερα για όλη την νύχτα.





Πηγή: mpoukitses.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου