Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Χοιρινό με ροδάκινο



Υλικά:

500γρ. φιλέτο χοιρινό
25γρ. βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
μισό λεμόνι
150ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλάκια μέλι
3-4 φρέσκα ροδάκινα (τους χειμερινούς μήνες κομπόστα)
1 κουταλιά κορν φλάουερ
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένα φουντούκια
αλάτι, φρέσκο πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε το χοιρινό σε 12 κομμάτια και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε το χοιρινό για 8 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά.
Μετά το βγάζουμε από το τηγάνι και το κρατάμε σε μέρος ζεστό. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού αλλά και τη φλούδα του στο ζωμό λαχανικών, μαζί με το μέλι και 4 μεγάλες κουταλιές χυμό ροδάκινου. Τα σιγοψήνουμε σε ένα τηγάνι για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με μία κουταλιά νερό και το  προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα φουντούκια. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει. Σε κάθε πιάτο τοποθετούμε  3 κομμάτια χοιρινό και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με φέτες ροδάκινου (τα οποία έχουμε βράσει για 15 λεπτά, εκτός εάν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα) και με λαχανικά της εποχής.




Πηγή:elfrut.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου