Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Tάρτα Ανανά Ροδάκινο



Υλικά:


Ζύμη τάρτας:

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό

Γέμιση:

3 κουτιά ερμόλ (φυτική σαντιγύ)
1 κομπόστα ανανά μεγάλη
1 κομπόστα ροδάκινο μικρή




Eκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μίγμα. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε με γρήγορες αλλά απαλές κινήσεις. Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη μας και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στο μεταξύ χτυπάμε τη σαντιγύ και της προσθέτουμε μερικά κομμάτια ανανά. Προθερμαίνουμε το φούρνο και βουτωρώνουμε μια ταρτιέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο την απλώνουμε στην ταρτιέρα φροντίζοντας να καλυπτονται και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε με τη σαντιγύ και στολιζουμε με τις κομπόστες.



Πηγή:

www.sintagoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου