Υλικά:
1 κουταλάκι του καφέ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα πολτοποιημένη σκόρδο
2 κουταλάκια φυστικέλαιο
4 χοιρινές μπριζόλες (600 γρ.)
2 κουταλιές χυμός λάιμ
για τη γαρνιτούρα ροδάκινου και δυόσμου
2 κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
1/2 μικρή ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
2 ψιλοκομμένα φρέσκα ροδάκινα
1 μικρό φρέσκο, ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χοιρινό, τη σάλτσα, το λάδι, το σκόρδο, το χυμό, το κύμινο και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Στραγγίζουμε το κρέας και πετάμε τη μαρινάτα. Ψήνουμε τις μπριζόλες στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα ροδάκινου και δυόσμου, την οποία παρασκευάζουμε αναμειγνύοντας καλά σε ένα μπολ τα υλικά που προαναφέραμε.
Πηγή:elfrut.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου