Υλικά:
Για 2-4 άτομα
· 4 ροδάκινα φρέσκα ή κονσέρβα
· 4 ασπράδια αβγών
· 4 κουταλιές φρουκτόζη
· 60 γρ. αμύγδαλα (κομμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα)
Διαδικασία:
· Αν τα ροδάκινα είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και τα κόβουμε στα δυο, βγάζοντας το κουκούτσι.
· Φτιάχνουμε μια μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια μαζί με τη φρουκτόζη, με ένα χτυπητήρι ή ένα μίξερ χειρός. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη και σφιχτή όταν γυρίζοντας ανάποδα το σκεύος, θα παραμένει κολλημένη στα τοιχώματά του!
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε ένα σκεύος για φούρνο, τοποθετούμε τα μισά ροδάκινα σαν κούπες, τοποθετούμε λίγη μαρέγκα μέσα στην κοιλότητα του κουκουτσιού.
· Φουρνίζουμε για 10 λεπτά. Όταν ροδίσει η μαρέγκα, βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Σερβίρουμε το γλυκάκι μας κρύο.
· Εφόσον τα ροδάκινα είναι κομπόστα, το γλυκό δεν μπαίνει στο φούρνο. Καψαλίζουμε τη μαρέγκα του με ένα φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και σερβίρουμε.
Πηγή: toarkoudi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου